SENIORIEN VIIKKOKILPAILU 2017/ohje täydennetty 6.6.2017

Pelikausi
Seniorien viikkokilpailut pelataan maanantaisin, alkaen maanantaina 8.5. Pelikauden finaali pelataan torstaina 21.9.2017.

Yleistä
Kilpailuun voi osallistua kaikki Pickala Golf Club ry:n jäsenet. Viikkokilpailu pelataan ennalta ilmoitetulla kentällä maanantaipäivän aikana. Golfauton käyttö kilpailussa on sallittu, jos sitä ei erikseen ole kenttäolosuhteiden vuoksi kielletty.

Vuoroviikoittain pelimuotona on pistebogey tai lyöntipeli.

Aikavaraus kilpailuun tehdään Golfboxiin tai caddiemasterille. Sitova ilmoittautuminen ennen peliä caddiemasterille, jolloin on maksettava 5 €:n kilpailumaksu ja pelaaja saa leimatun tuloskortin. Pelaajalla on oltava koko kierroksen ajan merkitsijä, joko toinen viikkokisapelaaja tai muu golfpelaaja.

Kilpailussa noudatetaan Golfin sääntöjen lisäksi Pickalan paikallissääntöjä, jotka on päivitetty ja voimassa 1.4.2017 alkaen

On toivottavaa, että kauden aikana pelattaisiin myös eri ryhmissä, jolloin on mahdollista tutustua toisiin senioreihin, ja lisäksi pelaajan ”merkkari” välillä vaihtuisi.

Tuloskorttiin tarvittavat tiedot
Pelaaja-kohtaan on lisättävä selvästi kirjoittaen pelaajan nimi ja/tai jäsennumero sille varattuun kohtaan, jotta toimisto voi tunnistaa tuloskortin. Kierroksen päätyttyä tuloskortti tarkastetaan merkitsijän kanssa ja allekirjoitetaan asianmukaisesti ennen tuloslaskentaan jättämistä. Epäselvissä tapauksissa kortti joudutaan jättämään huomiotta kyseiselle kierrokselle.

Mikäli toimisto on suljettu, allekirjoitetun tuloskortin voi jättää postilaatikkoon. Pelaaja on vastuussa siitä, että pelitasoitus on ajan tasalla ja merkitty tuloskorttiin, esim. jos edellisen päivän tasoitusmuutosta ei ole ehditty viedä järjestelmään.

Seniorien viikkokilpailusarjat, kuusi eri sarjaa
Kilpailuun voi osallistua seniorinaiset ja –miehet, jotka v. 2017 täyttävät 50 vuotta tai ovat saavuttaneet seniori-iän jo aikaisemmin.

  • Naiset kaksi sarjaa: sarja < 70 v ja sarja 70 v –>
  • Miehet neljä sarjaa: sarja 50 – 64 v, sarja 65 – 69 v, sarja 70 – 74 v ja sarja 75 v –>

Pelaajan sarja määräytyy sen mukaan, minkä ikärajan hän saavuttaa vuoden loppuun mennessä. Halutessaan voi pelata ikäänsä nuorempien sarjassa. Koko kausi on kuitenkin pelattava samassa sarjassa ja samalta aloitustiiltä, mistä ensimmäinen kilpailu on pelattu.

Aloitustiit / lyöntipaikat
Naiset pelaavat kentät ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48)
Miehet alle 70-sarjoissa pelaavat ”keltaisilta” (Park 60, Seaside 57, Forest 59)
Miehet 70 v – ja 75 v – sarjoissa pelaavat ”sinisiltä” (Park 54, Seaside 53, Forest 54)
Miehet 75 v -sarjassa voivat halutessaan pelata ”punaisilta” (Park 50, Seaside 48, Forest 48).

Viikkokilpailussa on mahdollisuus pelata kenttä pidempänä kuin pelaajan sukupuoli tai ikä normaalisti edellyttäisivät ts. punaisen sijasta sininen jne. edellyttäen, että koko kausi pelataan siltä aloituspaikalta, jolta on aloitettu.

Pistelaskenta
Kauden kokonaispistelaskennassa huomioidaan pelaajan kahdeksan parhaan kilpailutuloksen pisteet, jotka muodostuvat seuraavasti:

  1. sija 15 pistettä
  2. sija 12 pistettä
  3. sija 10 pistettä
  4. – 10. sijat 8 – 2 pistettä

Muista sijoituksista jokainen saa pisteen osallistumisesta.

Kuten yleensä kilpailuissa, tasatuloksen sattuessa sijoituksen ratkaisee alempi tasoitus. Mikäli tarkka tasoitus on sama, sijoitus ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

Mikäli sarjassa / viikko on alle viisi tulosta, annetaan pisteitä seuraavasti: neljä pelaajaa 12/10/8/7, kolme pelaajaa 10/8/7, kaksi pelaajaa 8/7 ja yksi pelaaja 7 pistettä.

Kauden tulosseuranta on tapahtumakalenterin Order of merits –osiossa ja klubin senioritaululla.

Finaalissa sijoituspisteet lasketaan 1,5 kertaisena. Mikäli kokonaispisteet ovat finaalin jälkeen tasan, finaalikisan sijoitus ratkaisee kokonaissarjan voittajan.

Viikkokisojen palkinnot
Jokaisessa osakilpailussa palkitaan sarjan voittaja kolmen (3) golfpallon pallopaketilla. Lisäksi jokainen tasoitustansa parantava saa pallopaketin. Pallopaketit voi noutaa caddiemasterilta heti tulosten julkaisun jälkeen.

Tälle vuodelle saamme lisäpalkintona yhden ulkomaanmatkan. Matkapalkinto arvotaan syksyllä kaikkien yleiseen ja seniorien viikkokilpailuihin osallistuneiden kesken.

Finaalikisa 21.9.2017
Seniorien viikkokilpailun finaalikilpailuun voivat ilmoittautua kaikki seniorien viikkokilpailuihin kauden 2017 aikana osallistuneet. Parhaat yhteistulokset palkitaan finaalin yhteydessä pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

Kauden päättyessä sarjassa tulee olla kahdeksan yli viiden (5) pelaajan kilpailua, jotta sarja palkitaan.

Kilpailun johtaja Tellervo Maunuksela, puh. 040 570 4299

Kilpailun tuomari Harri Honkatukia, puh. 0400 468 306

 

Osakilpailut ja kentät:
Ma 8.5. Forest/Pistebogey
Ma 15.5. Park/Lyöntipeli
Ma 22.5. Forest/Pistebogey
Ma 29.5. Seaside/Lyöntipeli
Ma 5.6. Park/ Pistebogey
Ma 12.6. Seaside/ Lyöntipeli
Ma 19.6. Forest/ Pistebogey
Ma 26.6. Park/Lyöntipeli
Ma 3.7. Seaside/Pistebogey
Ma 10.7. Forest/Lyöntipeli
Ma 17.7. Park/ Pistebogey
Ma 24.7. Seaside/ Lyöntipeli
Ma 31.7. Park/Pistebogey
Ma 7.8. Forest/Lyöntipeli
Ma 14.8. Seaside/Pistebogey
Ma 21.8. Seaside/Lyöntipeli
Ma 28.8. Forest/Pistebogey
Ma 4.9. Park/Lyöntipeli
Ma 11.9. Seaside/Pistebogey
Ma 18.9. Forest/Lyöntipeli
To 21.9. Finaali Yhteislähtö Park/Lyöntipeli