Pickala Golf ligger ca 40 km västerut från Helsingfors, på ungefär en halv timmes körväg.

Som enda i Norden, består Pickala Golf av tre fullånga, till profilen alldeles olika, 18 håls banor: Forest, Park och Seaside. Dessutom finns det en 6 -håls par 3 -bana och ypperliga träningsmöjligheter i form av driving range, närspelsområde samt en puttingvärld. Driving rangen fungerar med poletter och med magnetknappar som kan köpas vid caddiemastern. Klubben har 42 golfbilar som kan fritt hyras.IMG_20160722_180445_resized

Pickala Golf bjuder på en mångsidig kombination av olika tjänster. På området finns en restaurang, möjlighet till massage och pro-tjänser. Caddiemastern och Pro shopen finns på bottenplan i Herrgården,  omklädningsrummen med bastu har vi i våningen under.

Forest, Park och Seaside

Till profilen tre alldeles olika banor gör Pickala Golf till en fantastisk helhet, golfarens verkliga drömställe. Precis som södra Finland i en minityrmodell finner man fairwayn i en miljö som bjuder på vackra parkvyer, havsstrand och vackra skogsvägar. Tre fullånga banor ger möjligheten att ordna allt från professionella tävlingar till lekfulla fritidsspel.

Park – En bana som erbjuder utmaningar för även den erfarna spelaren och har lämplig längd för mästerskapstävlingar. Vacker vy med gamla träd och parkstämning. De först nio hålena bjuder på bredd och utrymme medan bakre nian utmanar med smalare och mera kulleraktiga fairways.

På Park spelades under 18 åriga pojkarnas EM-tävling sommaren 2015.

Par 72, planerad av Reijo Hillberg

Seaside – Precis framför klubbhuset startar Seasides första hål och bjuder på både park och skogsvyer. Bakre nian är en vacker och knepig helhet alldeles vis havssatrande. Flera vattenhinder och speciellt under dagar med nordlig vind visar banans utmanande natur. På sista hålet öppnar sig hela havsviken och den korta men krävande par 3:an har visat sig vara avgörande i flera stora och små tävlingar.

En bana som kräver noggrannhet och strategi framför kaft.

Par 72, panerad av Reijo Hillberg

Forest – Pickalas stolthet och klubbspelarnas dröm. Banan som blivit klar år 2004 rundar hela området och Default16
fyller på utbjudet med sin starka personlighet. I en terräng som går upp och ner bland gamla träd får spelarna njuta av den lugna miljön. Vid kiosken efter nian kan man ladda upp med tex en Hotdog – de sista nio hålena bjuder på riktigt finslipade och omväxlande förhållanden. Reservera minst fyra timmar och kom ihåg två saker: ge inte upp på första hålet och spelet är inte slut förrän 18 är spelat.

Par 72, planerad av Jan Sederholm

Karta på området strokesaver

Hjärtligt välkommen till Pickala!

Tidsbokningar:

Pickala Golf
Golfkuja 5
02580 Sjundeå
0600 550 984
caddie.master(a)pickalagolf.fi